logo songteksten.net

Nirvana wil rechtszaak van baby op albumhoes laten verwerpen

Nirvana heeft een verzoek ingediend om de rechtszaak van Spencer Elden, de baby op de albumhoes van het album Nevermind (1991), te laten verwerpen. De inmiddels 30-jarige Elden klaagde de band eerder dit jaar aan vanwege kinderporno omdat hij destijds te jong was om toestemming te geven om naakt op de cover van de plaat te staan. Advocaten van de voormalige Amerikaanse grungeband noemen de zaak "niet serieus", meldt Billboard.

Elden beweert dat hij al zijn hele leven last heeft van het feit dat hij in zijn blootje op de hoes van Nevermind staat. Hij eist daarom een fikse schadevergoeding van Nirvana.

Bandleden Krist Novoselic en Dave Grohl, die met de in 1994 overleden frontman Kurt Cobain Nirvana vormden, hadden eerder al laten weten de zaak niet zo serieus te nemen. Een officiƫle reactie op de aanklacht bleef tot nu toe uit.

Verjaringstermijn

Advocaten noemen de aanklacht onzinnig en zeggen daarnaast dat de verjaringstermijn ervan is verstreken. Elden zou volgens hen alleen een zaak hebben als hij pas in de afgelopen tien jaar had ontdekt dat hij de baby op de albumhoes is, maar hij zou het al veel langer hebben geweten. "Hij wist al veel eerder dan in 2011, zoals hij zelf beweert, dat hij (en niet iemand anders) de baby op de foto is."

Ook zeggen de advocaten dat Elden zelf al decennia geniet van zijn bekendheid als 'Nirvana-baby'. Zo wordt als voorbeeld aangehaald dat hij de cover meerdere keren, zo ook in 2016, heeft nagemaakt en dat hij een Nevermind-tatoeage heeft. Elden heeft nog niet gereageerd op het feit dat de band de zaak wil laten verwerpen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren