logo songteksten.net

2021 ook zonder corona roerig jaar voor Nederlandse artiesten

In een jaar zonder grote festivals en met maar weinig concerten is er op muziekgebied alsnog genoeg gebeurd. We namen afscheid van de oudste nog bestaande rockband van Nederland, we kregen er een supergroep bij, zagen een zanger van een succesvolle rockband vertrekken en we vierden het 40-jarig jubileum van een andere bekende groep.

Waar bands en artiesten in 2021 veel tijd kwijt zijn geweest aan het annuleren en verplaatsen van concerten vanwege de coronapandemie, werden er ook concertagenda's definitief leeggehaald. Zo kondigde Golden Earring in februari aan te stoppen omdat gitarist en oprichter George Kooymans lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De overige bandleden wilden niet zonder hem verder, maar zetten hun muzikale carrière afzonderlijk wel voort.

Ook het jaar van Doe Maar liep anders dan gepland. De band zette in september een streep door zijn afscheidstournee omdat frontman Henny Vrienten (73) ziek is. Voor de optredens werd geen nieuwe datum geprikt en het is ook niet bekendgemaakt wat er met Vrienten aan de hand is.

Muzikaal afscheid

In het staartje van 2021 werd nog een muzikaal afscheid bekendgemaakt. In november kondigde frontman Eloi Youssef aan na vijftien jaar uit Kensington te stappen. De zanger vond het creatief klaar en doet volgend jaar nog een laatste rondje festivals en afscheidsconcerten met de band. Kensington gaat wel, met een nog te vinden nieuwe zanger, door zonder Eloi.

Maar er waren het afgelopen jaar ook dingen om te vieren. Zo stond De Dijk begin oktober stil bij zijn 40-jarig jubileum en dat kwam voor fans precies op het juiste moment. Het concert op 1 oktober in de Ziggo Dome was het eerste dat in anderhalf jaar tijd kon plaatsvinden in de Amsterdamse concerthal.

De lege concertagenda's waren, net als vorig jaar, een reden voor artiesten om weer digitaal op te treden. Een schepje daarbovenop deden The Streamers. De Nederlandse supergroep, bestaande uit onder anderen Guus Meeuwis, Maan, Nick & Simon, Suzan & Freek, Thomas Acda en Miss Montreal, gaf vier livestreamconcerten vanuit respectievelijk Carré, Paleis Soestdijk, De Kuip en de Efteling waar miljoenen mensen naar keken.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren