logo songteksten.net

Geert Mak noemt haardvuur van SBS6 'leuk gebaar'

Journalist en schrijver Geert Mak vindt dat mensen niet zo hard moeten oordelen over het initiatief van SBS6 om op kerstavond vier uur lang een haardvuur op televisie te tonen. Dat zei de 75-jarige Mak maandag in gesprek met NPO Radio 1.

"Ieder zijn smaak, maar ik vond het oprecht een leuk gebaar", aldus de schrijver. SBS6 stelde bij de aankondiging voor het haardvuur te hebben gekozen om mensen aan te moedigen tijd met elkaar door te brengen. "Iedereen mag wel een keer een stunt uithalen, zo heb ik het beleefd. Er is zo veel flauwekul. Dat vuurtje kan dan ook wel een keer."

Mak heeft zelf overigens "geen seconde" van het haardvuur gezien. Gemiddeld keken er 281.000 mensen naar het beeld waarmee het programma zelfs op een plek in de top 25 van best bekeken uitzendingen belandde. In totaal keken er gedurende de vier uur 1,7 miljoen mensen minimaal één minuut naar het beeld.

SBS6 deed met het haardvuur betere zaken dan met de Disney-film Frozen, die op kerstavond 2020 werd uitgezonden. Daar keken 242.000 mensen naar.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren