logo songteksten.net

Concertgebouw trok dit jaar 160.000 bezoekers

Het Concertgebouw in Amsterdam heeft het afgelopen jaar slechts 160.000 bezoekers over de vloer gehad als gevolg van de sluitingen en beperkingen. In 2019, toen er nog geen corona was, waren het er 750.000. Vorig jaar, het eerste coronajaar, waren het er 220.000.

"De financiƫle steun van zowel overheid als sponsoren en donateurs blijft noodzakelijk om deze moeilijke periode door te komen. Gelukkig weet Het Concertgebouw zich gesteund door de overheid en de enorme loyaliteit van de sponsoren en donateurs", aldus een woordvoerder van de muziektempel.

Ondanks corona konden er het afgelopen jaar 386 concerten en educatieprojecten worden gegeven, tegen ruim 1000 in 2019. De eerste maanden van het nieuwe seizoen trok Het Concertgebouw naar eigen zeggen "opvallend veel" publiek tot 35 jaar. Ten opzichte van 2019 groeide het aandeel van jonge bezoekers met 20 procent.

"Jongeren wisten onder meer de weg te vinden naar de concerten van pianiste Iris Hond, National Geographic Live en Lorenzo Viotti, de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest", aldus Het Concertgebouw.

Laatst gewijzigd op: 7 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren