logo songteksten.net

Premier Canada staat stil bij dood Jean-Marc Vallée

De premier van Canada heeft filmmaker Jean-Marc Vallée maandag op sociale media geprezen om zijn passie en talent. De Canadese regisseur van onder meer Dallas Buyers Club en serie Big Little Lies overleed dit weekend op 58-jarige leeftijd, vermoedelijk aan een hartaanval.

"Met zijn werk en artistieke inzicht heeft hij zijn sporen nagelaten in Quebec, de rest van Canada en over de hele wereld. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en fans die in rouw zijn na zijn plotselinge dood", aldus Justin Trudeau.

Ook Nicole Kidman reageerde op de dood van Vallée, met wie ze samenwerkte voor Big Little Lies. "Het is moeilijk voor te stellen dat iemand die zo energiek, vitaal en aanwezig was als Jean-Marc er niet meer is", schrijft de actrice op Instagram. "Ik ben er kapot van. Hij was het middelpunt van mijn creatieve universum en ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk hij voor me was." Kidman zegt dat werken met Vallée de meest bevredigende ervaring uit haar carrière was "maar het zijn zijn vriendschap, goedheid en liefde die me bij zullen blijven."

Liefdesverhalen

Matthew McConaughey, die een Oscar won voor zijn rol in het door Vallée geregisseerde Dallas Buyers Club, schreef maandag op Twitter dat de regisseur "niet zozeer het leven romantiseerde maar de romantiek in het leven zag. Hij kon overal liefdesverhalen in vinden."

Eerder reageerden onder meer Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern, Jason Blum en Paul Feig al geschokt op het overlijden van Vallée.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren