logo songteksten.net

Matijn Nijhuis deelt geheim van wisselende opdruk T-shirts

Het zal trouwe volgers van de Top 2000 op NPO Radio 2 misschien al opgevallen zijn; nieuwslezer Matijn Nijhuis die elk uur in een ander T-shirt het nieuws leest. Waar de nieuwslezer in voorgaande edities met een stuk of zeventig verschillende kledingstukken op zender kwam, heeft hij er nu nog maar eentje aan die er wel continu anders uitziet.

Op YouTube verklapt Nijhuis dinsdag hoe dat kan. De nieuwslezer heeft namelijk een zwart T-shirt met daarop een groen vlak laten maken. Het is een soort mini-green screen dat ook voor films gebruikt wordt om bijvoorbeeld door een computer geanimeerde achtergronden mee te creƫren. "Op dat groene vlak kan je bijvoorbeeld Davina Michelle projecteren. Of Herman van Veen, Ruud de Wild en Madonna."

Zo kan hij bij ieder bulletin met een andere opdruk het nieuws oplezen zonder daarvoor ieder jaar weer tientallen nieuwe shirts te hoeven kopen, zoals hij naar eigen zeggen moest doen. "Dit jaar dacht ik: dat is eigenlijk toch een enorme verspilling, ik kom om in de T-shirts", zegt Nijhuis. "Dus toen kwam ik op dit idee, een shirt met een groen vlak."

Nijhuis maakte er een traditie van om een shirt aan te trekken van een band of artiest die altijd na het journaal te horen zou zijn in de Top 2000. Hij is daar jaren geleden mee begonnen "met het achterliggende idee: dan leidt het wat af van mijn gezicht".

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren