logo songteksten.net

Oprah Winfrey reageert op politieke ambities Dr. Oz

Oprah Winfrey (67) heeft zich voor het eerst uitgelaten over haar 'protegé' Mehmet Öz (61), oftewel Dr. Oz, nadat hij in november bekend maakte een gooi te gaan doen naar een plek in de Amerikaanse Senaat voor de staat Pennsylvania. Öz doet dit als Republikein, waar Winfrey een overtuigd Democraat is en haar steun voor Amerika's huidige president Joe Biden en voormalig president Barack Obama niet onder stoelen of banken heeft gestoken. Dit meldt New York Magazine.

"Eén van de mooiste dingen van onze democratie is dat elke burger kan besluiten om zich kandidaat te stellen voor een publieke functie. Mehmet Öz heeft dat besluit genomen en het is nu aan de inwoners van Pennsylvania om te gaan bepalen wie hen in de Senaat gaat vertegenwoordigen," aldus Oprah, die met haar statement politiek zeer correct bleef.

Öz was jarenlang te gast als 'huisdokter' in The Oprah Winfrey Show, waarna hij zijn eigen programma kreeg. Oprah produceerde met haar bedrijf dertien afleveringen van de show Second Opinion With Dr. Oz voor Discovery Health Channel in 2003, om hem in 2009 zijn eigen The Dr. Oz Show te geven.

Vanwege Öz' politieke ambities wordt The Dr. Oz Show 14 januari voor het laatst uitgezonden. Volgens de zender is het "onmogelijk om zijn tegenkandidaten evenveel zendtijd te bieden", waardoor er scheve gezichten kunnen ontstaan. Daphne Öz, de dochter van de Turks-Amerikaanse televisiedokter, zal het tijdslot opvullen met haar programma The Good Dish. Dit was voorheen een onderdeel van de Dr. Oz Show, maar krijgt nu dus een 'eigen leven'.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren