logo songteksten.net

Drie Nederlandse nummers in meest gehoorde radioliedjes

In totaal staan er drie Nederlandse liedjes in de top 10 van meest gehoorde radioliedjes. Snelle & Maan, Suzan & Freek en Chef'Special hebben een plekje in de top van de lijst te pakken, aldus data- en analyseorganisatie Radiomonitor.

Het nummer Hypnotized van Purple Disco Machine & Sophie And The Giants is het meest gehoorde nummer op de Nederlandse radio afgelopen jaar. Het nummer werd op landelijke en regionale zenders in totaal zo'n 8000 keer gedraaid. Gemiddeld luisterden per uitzending ongeveer 65.000 mensen, waarmee het totaal 520 miljoen keer beluisterd is.

Op de tweede plek staat het nummer Bad Habits van Ed Sheeran, gevolgd door Blijven Slapen van Snelle en Maan. Ook de vierde plek wordt ingenomen door een Nederlandse artiest, namelijk door Chef'Special met Afraid of the Dark. De laatste plek voor een Nederlandse artiest in de top 10 is voor Suzan & Freek met Goud, dat op een achtste plek staat.

Het meest gedraaide nummer werd vooral gedraaid op Sky Radio (zo'n duizend keer). Ook Radio 538, Q Music en Wild FM hadden het liedje hoog op de playlist staan met elk ongeveer 750 plays.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren