logo songteksten.net

Britse dj met omikron breekt Nieuw-Zeelandse coronaregels

De Britse dj Dimension, wiens echte naam Robert Etheridge is, heeft de Nieuw-Zeelandse autoriteiten "teleurgesteld". Etheridge was afgereisd naar Auckland om tijdens oudejaarsavond op te treden bij een festival maar blijkt besmet te zijn met de omikronvariant van het coronavirus, die nog niet eerder in de gemeenschap in Nieuw-Zeeland werd geconstateerd. Omdat hij vroegtijdig uit zelfisolatie vertrok, kampt het land nu mogelijk met een uitbraak van de nieuwe variant. Dit meldt NZ Herald.

De dj bracht zeven dagen door in verplichte hotelquarantaine en moest daarna nog drie dagen in zelfisolatie. Dimension vertrok echter uit zelfisolatie vóór zijn laatste testuitslag en bezocht meerdere drukbezochte bars en restaurants in Auckland, de grootste stad van het land. Daarna bleek hij positief te testen op het virus. De dj heeft spijt van zijn gedrag, zo laat hij via sociale media weten. "Ik vind het heel erg dat dit is gebeurd, omdat ik ervan overtuigd was het juiste te hebben gedaan. Ik werk nauw samen met de Auckland Regional Health Public Service om de mensen met wie ik eventueel in contact ben geweest hierop attent te maken, zodat zij in zelfisolatie kunnen. Het is nooit mijn bedoeling geweest om het land dat mij altijd zo warm verwelkomd heeft zo hard te treffen."

Coronaminister Chris Hipkins noemt het "zeer teleurstellend" en roept iedereen op de coronamaatregelen op te blijven volgen. "Covid-19 is nog niet klaar met ons." Het land wist de omikronvariant van het coronavirus door de verplichte isolatie van buitenlandse reizigers tot nu toe buiten de deur te houden.

Laatst gewijzigd op: 6 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren