logo songteksten.net

Recordaantal kerstsingles in Top 100, Mariah luidt jaar weer uit

Mariah Carey heeft ook dit jaar weer de nummer 1-positie veroverd in de Single Top 100. Dankzij de enorme aantallen streams in de afgelopen kerstweek stijgt All I Want For Christmas Is You van 2 naar 1 en weet zo voor de vijfde keer bovenaan te komen. In totaal staan liefst 56 kerstgerelateerde singles in de lijst, een nieuw record. Vorig jaar waren dat er nog 53.

Sinds downloads en streams meetellen voor de samenstelling van de Top 100 bestaat de hitlijst in december grotendeels uit kerstsingles. All I Want For Christmas Is You is steevast de populairste. Het nummer uit 1994 keert al sinds 2006 jaarlijks terug in de lijst. In december 2016 lukte het Carey voor het eerst om op nummer 1 terecht te komen. Ook in 2018, 2019 en 2020 was het raak. Vorig jaar stond het nummer zelfs vier weken bovenaan.

Wham! moet voor het derde achtereenvolgende jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Last Christmas heeft door de jaren heen nu tien weken op 2 gestaan, zonder ooit de toppositie te bereiken.

Ook de rest van de top 10 staat volledig in het teken van Kerstmis. Acht van de tien singles zijn kerstgerelateerd. Dat zijn er wel minder dan vorig jaar toen zelfs de gehele top 13 uit kerstplaten bestond. Feliz Navidad van José Feliciano uit 1970 bereikt voor het eerst in de geschiedenis de top 10.

Single Top 10 week 52

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (2) Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

  2. (4) Wham! - Last Christmas

  3. (8) Ariana Grande - Santa Tell Me

  4. (12) Chris Rea - Driving Home for Christmas

  5. (10) Michael Bublé - It's Beginning To Look A Lot like Christmas

  6. (16) Andy Williams - It's the Most Wonderful Time of the Year

  7. (1) Kris Kross Amsterdam ft. Antoon & Sigourney K - Vluchtstrook

  8. (3) MEAU - Dat Heb Jij Gedaan

  9. (17) Kelly Clarkson - Underneath the Tree

  10. (22) José Feliciano - Feliz Navidad

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren