logo songteksten.net

Flemming brengt tweede Nederlandstalig nummer uit: toch spannend

Flemming Viguurs (25), beter bekend als opkomend artiest FLEMMING, vindt het uitbrengen van zijn tweede Nederlandse nummer veel spannender dat zijn eerste, Amsterdam. "Het is toch een soort maak of kraak", zegt de zanger in gesprek met het ANP. "Of je hebt een keer geluk gehad met een nummer dat mensen tof vinden. Of mensen denken: deze jongen kan iets, ik ben benieuwd naar de rest van zijn muziek."

Want het nummer Amsterdam werd een onverwacht groot succes. "Ik wist helemaal niet wat het nummer zou gaan doen", blikt hij terug. "Toen het uitkwam hoopte ik dat het een half miljoen streams zou pakken. Dat zijn er nu 14 miljoen. Dat het zo zou ontploffen, dat is een droom die uitkomt." Maar het zorgt ook wel voor enige druk. "Ik vind het veel spannender nu."

Viguurs is dan ook blij dat hij dit nieuwe nummer, Zij Wil Mij, al geschreven had voor Amsterdam uitkwam. En het is niet alleen bij die twee nummers gebleven: eigenlijk heeft hij wel voor zo'n vijftig nummers ideeën paraat. "Ik schrijf nu nog steeds wel liedjes, maar het geeft minder druk dat ik eigenlijk al een album heb liggen met goeie liedjes, naar mijn mening. Wat er nu bijkomt is bonus."

Jasje

Het idee om in het Nederlands te gaan schrijven kwam van zijn manager, vertelt de artiest, die eerder wat nummers in het Engels heeft uitgebracht. "Ik merkte dat ik in het Engels soms vastliep, en wat minder inspiratie had." Maar zodra hij in het Nederlands begon te schrijven, was dat een heel ander verhaal. Het past hem "als een jasje". Terug naar het Engels ziet Viguurs voorlopig dan ook nog niet gebeuren. "Ik ben verliefd geworden op het schrijven in het Nederlands."

Na het succes van eigenlijk nog maar één nummer, stond de Brabander vorige week voor een onlinepubliek van 2 miljoen mensen te zingen bij The Streamers, met artiesten als Maan en Guus Meewis. "Dat ik meteen werd gevraagd voor zo'n mooi collectief is wel echt een eer, ja", zegt hij daarop. Hoewel de zanger het niet eens als een enorme druk voelde. "De sfeer op het podium met elkaar was zo goed, dat het meer voelde als een karaoke-avond", lacht hij.

Scoort het nummer Zij Wil Mij ook zo goed als Amsterdam, dan is dat voor hem nog een droom die uitkomt. Verder hoopt Viguurs ooit een album op te nemen en misschien nog wel wat nummers met andere artiesten. "Maar eerst wil ik zelf een paar nummers solo uitbrengen", belooft hij. "Zodat mensen eerst weten wie Flemming is."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren