logo songteksten.net

Culthit Promenade zwaait af met 249.000 kijkers

Het slot van de tweedelige oudejaarsspecial van het satirische NTR-programma Promenade heeft donderdag 249.000 kijkers getrokken. Het was mogelijk de allerlaatste uitzending van de NPO-culthit. In de aflevering kondigde presentator Diederik Ebbinge onverwachts aan dat hij wil stoppen met het programma.

"Ik ben er gewoon klaar mee. Ik trek me gewoon lekker terug", zei Ebbinge. De presentator stelde later dat hij dacht dat hij met de talkshow "de wereld een beetje mooier kon maken" en dat hij het "niveau van de andere talkshows een beetje kon optrekken". "Maar ja, het is er eigenlijk alleen maar debieler en infantieler op geworden allemaal. De kijkcijfers hebben altijd gelijk he? Er keek in het begin niemand naar ons en er kijkt eigenlijk nog steeds niemand. Ik heb gewoon geen zin meer om het op te brengen."

Van Promenade werden tot nu toe drie seizoenen gemaakt. Woensdag en donderdag werd een oudejaarsspecial uitgezonden, waarbij net als in de reguliere uitzendingen allerlei mensen uit de mediawereld flink op de hak werden genomen.

Het programma rondom Ebbinge, Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen kreeg steevast goede kritieken in de media, maar scoorde over het algemeen geen hoge kijkcijfers. Gemiddeld keken er tussen de 200.000 en 300.000 mensen.

Laatst gewijzigd op: 6 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren