logo songteksten.net

Mariana Verkerk niet blij met te dunne modellen

(Novum) - Mariana Verkerk is erop tegen dat modellen steeds dunner moeten zijn. "Toen ik begon hadden de meeste modellen maatje 36 of 38, met mijn 34 was ik zelfs iets te mager." Volgens het jurylid van Holland's Next Top Model zijn de rollen nu helemaal omgedraaid. "Die ontwikkeling stoort me wel."

Verkerk, die in de jaren tachtig en negentig als model werkte, vertelt aan Grazia dat de verantwoordelijkheid niet bij de magere modellen zelf ligt. "Ontwerpers, tijdschriften en fotografen beslissen wat de trend is en die schijnen dat heel dunne erg mooi te vinden."

Ze vindt het onzin dat Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour verklaart niet van dunne modellen te houden, maar de pagina's van Vogue er wel vol mee staan. "Waarom zegt ze dan niet tegen de modellenbureaus dat ze meisje met een maatje meer zoekt? Die zijn er zat."

Over haar eigen tijd als model koestert Mariana mooie herinneringen. "Ik heb zes jaar met een groep meiden voor Victoria's Secret gewerkt en dat was een supertijd." De dingen die Mariana en haar model-collega's meemaakten zouden zomaar eens voer voor een boek kunnen zijn. "Geloof me, onze realiteit is stranger than fiction!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren