logo songteksten.net

Legobeeld André Hazes duikt op in Friese Oldeberkoop

Het legobeeld van André Hazes dat begin deze week plotseling was verdwenen op de Dam in Amsterdam bevindt zich in Oldeberkoop. Het gaat om een stunt van De Geitefok, de oudejaarsvereniging van het Friese dorp.

Plaatselijk Belang Oldeberkoop plaatste vrijdagavond een foto op haar Twitter-account waarop leden van de vereniging met het beeld zijn te zien. De Geitefok wil naar eigen zeggen met de stunt aandacht vragen voor de zware coronatijd die Nederland al bijna twee jaar in zijn greep houdt.

Het grote legobeeld verdween in de nacht van maandag op dinsdag. Op de lege plek werd een briefje aangetroffen met de tekst: 'Corona gooide roet in het eten. André heeft nu tijd voor een ander optreden.' Het door Streetart Franke gemaakte beeld stond sinds vorig jaar zomer op de Dam. Het is een initiatief van horecaondernemer Won Yip en Rachel Hazes, de weduwe van de overleden zanger.

Het is niet de eerste oudejaarsstunt van De Geitefok. Eerder wist de vereniging de Olympische ringen uit het Olympische Stadion in Amsterdam te ontvreemden. Ook werd een grote bal bij het hoofdkantoor van de KNVB meegenomen. Beiden werden later netjes teruggebracht, zo laat De Geitefok weten. Dat zal ook nu gebeuren, aldus de vereniging.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren