logo songteksten.net

Janet Jackson over documentaire: dit moest verteld worden

De documentaire over het leven van Janet Jackson wordt in twee delen uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Deel één van de docu getiteld Janet verschijnt op 28 januari en is volgens de 55-jarige zangeres "een verhaal dat verteld moest worden". Er werd maar liefst vijf jaar lang aan de documentaire gewerkt door Jackson, waarvan een nieuwe trailer werd gedeeld op Twitter.

De zangeres gaat terug naar de plek waar ze opgroeide in een gezin waarin haar broers wereldfaam kregen als The Jackson Five. Janet ging uiteindelijk haar eigen weg en maakte het als solo-artiest. "Er zijn veel momenten geweest waarop ik niet begreep waar ik nou precies bij hoorde of wat bij mij paste."

Jackson gaat ook in de band die ze met haar overleden vader Joe Jackson had, die erom bekend stond zijn kinderen met strakke hand op te voeden, iets waaronder haar broer Michael tijdens zijn jeugd erg geleden heeft. Ook komt het befaamde 'nipplegate' incident van de Super Bowl halftimeshow uit 2004 aan bod en spreken collega's als Mariah Carey, Whoopi Goldberg, Missy Elliott en Ciara over haar.

In november kwam The New York Times ook met een documentaire over Janet Jackson, waaraan de zangeres niet wilde meewerken. Ook vroeg ze haar familie, vrienden en collega's geen medewerking te verlenen. "Ik vertel mijn eigen verhaal, omdat ik de enige ben die weet wat er werkelijk allemaal gebeurd is."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren