logo songteksten.net

Weerman Gerrit Hiemstra krijgt Machiavelliprijs

NOS-weerman Gerrit Hiemstra heeft dit jaar de Machiavelliprijs 2021 toegekend gekregen. Het bestuur van de stichting achter die prijs laat dinsdag weten dat Hiemstra de prijs krijgt, omdat hij "klimaatverandering en de gevolgen daarvan op aansprekende wijze inzichtelijk maakt voor een breed publiek".

Stichting Machiavelli stelt dat de meteoroloog onbedoeld is uitgegroeid tot boegbeeld van de klimaatbeweging. Het juryrapport schrijft: "Met een tomeloze energie brengt hij de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering over het voetlicht. Hij legt uit, hij licht toe en hij spreekt tegen, waar nodig. Alles in begrijpelijke taal, met wetenschap als basis."

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. Vorig jaar was die voor hoogleraar virologie Marion Koopmans en de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers. Het jaar daarvoor voor Elliot Higgins van journalistiek collectief Bellingcat.

De Machiavelliprijs wordt uitgereikt op woensdag 9 februari door Marja Wagenaar, voorzitter van Stichting Machiavelli, in Den Haag. Het is de 33e keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren