logo songteksten.net

Winehouse had genoeg materiaal voor derde plaat

(Novum/AP) - Amy Winehouse heeft voor haar dood genoeg liedjes geschreven om een heel album mee te kunnen vullen. Op Amy's compilatieplaat Lioness: Hidden Treasures, die begin december uitkomt, staan slechts twee van die nummers. Volgens muziekproducent Salaam Remi had de zangeres geen haast met het uitbrengen van het nieuwe materiaal.

Remi zegt dat Winehouse eerst een jazzalbum wilde maken. "Ze nam haar tijd", vertelt de producent, die met Winehouse aan haar twee platen Frank en Back to Black werkte en ook het grootste gedeelte van Lioness produceerde. "Uiteindelijk zijn al haar nummers autobiografisch. Daarvoor moest ze eerst van alles meemaken en daarop terugkijken om erover te kunnen schrijven."

Op het jazzalbum dat Winehouse wilde maken, moesten The Roots-drummer Questlove en saxofoonspeler Soweto Kinch te horen zijn. Questlove is ook te horen op Lioness: Hidden Treasures, in het nummer Half Time.

Amy Winehouse overleed op 23 juli aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Op haar nieuwe album staan in totaal twaalf nummers, waaronder covers en andere versies van de hits van de zangeres. Ook Amy's duet met Tony Bennett, Body & Soul, staat erop.

Het compilatiealbum verschijnt internationaal op 5 december. In Nederland ligt het schijfje al drie dagen eerder in de winkels.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren