logo songteksten.net

Call of Duty schiet gamerecord opnieuw aan flarden

(Novum) - Voor de derde keer op rij heeft een game uit de schietspelserie Call of Duty het verkooprecord van zijn voorganger verbroken. In de eerste vijf dagen haalde game-uitgever Activision wereldwijd 775 miljoen dollar binnen. Dat heeft de uitgever donderdag bekendgemaakt. Het schietspel levert meer geld op dan grote Hollywoodfilms of populaire muziekalbums.

Het binnengehaalde bedrag is 125 miljoen meer dan in een hetzelfde tijdsbestek werd binnengeharkt door voorganger Call of Duty: Black Ops. Modern Warfare 2 bracht in 2009 binnen vijf dagen 550 miljoen dollar binnen.

Vorige week verdiende de uitgever op de eerste verkoopdag van Call of Duty: Modern Warfare 3 al 400 miljoen dollar. Het schietspel is met dit bedrag het entertainmentproduct met de meest succesvolle lancering ooit. Binnen een week heeft de game meer geld binnengehaald dan grote films als E.T.: The Extra-Terrestrial uit 1982 en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003 in meerdere weken met de verkoop van bioscoopkaartjes.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren