logo songteksten.net

Charlotte Church: Murdoch ruïneerde mijn carrière

(Novum/AP) - Rupert Murdoch en Britse tabloids hebben de zangcarrière van Charlotte Church kapotgemaakt. Dat beweerde de 25-jarige zangeres maandag, toen ze werd ondervraagd naar aanleiding van het afluisterschandaal rond de Britse krant News of the World.

Church werd op 13-jarige leeftijd gevraagd op te treden voor Murdoch, eigenaar van onder meer News of the World. Ze kon kiezen tussen een bedrag van honderdduizend pond of positieve publiciteit in zijn media. "Ondanks dat mijn tienerhoofd schreeuwde: bedenk eens hoeveel Tamagotchi's je daar van kunt kopen, werd ik onder druk gezet om voor de tweede optie te kiezen", zei ze tegen de commissie die de ethiek in de media onderzoekt.

Volgens Church hebben de bladen van Murdoch en andere Britse tabloids haar flink dwarsgezeten sinds ze op jonge leeftijd haar zangcarrière begon. De bemoeienis van de pers met haar werk had ook grote invloed op haar familie. Zo stelt de zangeres dat haar moeder zelfmoord probeerde te plegen nadat ze wist dat een krant zou gaan berichten over de buitenechtelijke affaire van haar man.

Church zei dat cameramannen foto's probeerden te maken onder haar rokje en 'intieme' details publiceerden over haar seksleven toen ze 17 jaar oud was. "Ik snapte er niets van", sprak de zangeres. "Ik ben zo lang neergezet als een karikatuur. Ik ben die persoon uit de tabloids niet. Als artiest word ik niet serieus genomen, omdat mijn geloofwaardigheid aan duigen is."

Charlotte Church brak in 1998 door met haar debuutalbum Voice of an Angel. Later kwam ze vooral in het nieuws door haar privéleven. Zo werd vaak geschreven over het, volgens tabloids te hoge, gewicht van de zangeres en haar relatie met Gavin Henson, met wie ze twee kinderen kreeg. De twee zijn inmiddels uit elkaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren