logo songteksten.net

Prins Harry weer thuis na militaire training in VS

(Novum) - De Britse prins Harry is weer thuis. De 27-jarige prins verbleef de afgelopen maanden in het westen van de Verenigde Staten voor een Apache-training van het Britse leger. Zondag vloog Harry terug naar Groot-Brittanniƫ, bevestigt een Amerikaanse legerwoordvoerder aan het blad People.

Harry arriveerde begin oktober in de Verenigde Staten. Zijn training begon op de Californische luchtmachtbasis El Centro en werd na een maand voortgezet in Arizona. De Britse prins onderging in de Verenigde Staten niet alleen zijn Apache-training, hij genoot ook van het uitgaansleven. Zo werd hij gespot in Hollywood en huurde hij een motor voor een tochtje naar Las Vegas.

De training maakt deel uit van de opleiding van alle Britse Apache-piloten. "Hierna is Harry zo goed als klaar met zijn training", legde een bron binnen het Britse koninklijk huis eerder uit.

Of Harry weer wordt uitgezonden, is nog niet bekend. De prins diende vanaf eind 2007 tien weken in Afghanistan. Toen bekend werd dat Harry Wales, zoals de prins in het leger wordt genoemd, meevocht werd hij teruggestuurd naar Groot-Brittanniƫ. Het Britse ministerie van defensie vreesde dat Harry doelwit zou worden van de Taliban.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren