logo songteksten.net

Duitsland doet zombiespel in de ban

(Novum) - De Duitse overheid heeft het zombiespel Dead Island met terugwerkende kracht verboden. Winkeliers mogen het spel niet meer verkopen. Dat heeft het instituut voor mediacontrole, de Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Schriften (BPjM) laten weten aan de Duitse website Gamesindustry.

De reden waarom het zombiespel in de ban wordt gedaan, is niet bekendgemaakt. Koch Media, het moederbedrijf van uitgever Deep Silver, heeft wel een rapport ontvangen van de BPjM met daarin een motivatie. In een verklaring laat de uitgever weten dat het een voorspelbare beslissing is.

In Dead Island stapt de speler in de schoenen van een toerist die na een stevig avondje stappen wakker wordt in zijn hotelkamer. Al snel blijkt zijn tropische vakantie goed verziekt te zijn, wanneer iedereen op het eiland geïnfecteerd is met een zombievirus. Alle voorwerpen kunnen gebruikt worden om zombies te kapot te schieten of te ontdoen van benen en armen.

De zombiegame kwam deze zomer op de markt. Het spel was met twee miljoen exemplaren een succes voor Deep Silver. Filmbedrijf Lionsgate heeft een optie op de rechten genomen voor een film rond het verhaal van de game.

De Poolse gamestudio Techland werkt mogelijk aan een vervolg op de zombiegame. Het bedrijf heeft de titel Dead World begin november als merknaam laten vastleggen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren