logo songteksten.net

William Spaaij gevoelig voor gokken

(Novum) - William Spaaij heeft geen zwak voor drank of drugs, maar een avondje gokken is voor de musicalster erg verleidelijk. "Ik ben gevoelig voor de lichtjes van het casino", bekent Spaaij donderdag in Spits.

"Een avond pokeren is voor mij een rustpuntje", legt de 28-jarige musicalster uit. Spaaij kruipt de komende maanden in de huid van Ramses Shaffy voor de muzikale voorstelling over het leven van de chansonnier. In tegenstelling tot Shaffy heeft Spaaij geen zwakte voor alcohol. "Gelukkig ben ik niet verslaafd aan drank."

Spaaijs werk houdt de musicalacteur op het juiste pad. "Wij hebben een zeer gedisciplineerd vak waardoor er zeker een bepaalde druk op rust om bijvoorbeeld elke dag je beste voorstelling te spelen", legt William uit. "Een voorstelling, zeker die van Ramses, is fysiek en mentaal best heftig waardoor ik goed aan mijn nachtrust en eetpatroon moet denken."

De voorstelling Ramses beleeft donderdagavond zijn première in de Koninlijke Schouwburg in Den Haag. Shaffy stierf precies twee jaar geleden op 76-jarige leeftijd. De chansonnier en acteur leed aan slokdarmkanker.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren