logo songteksten.net

Nintendo ontkent vertrek topontwikkelaar

(Novum) - Nintendo ontkent dat de invloedrijke gameontwikkelaar Shigeru Miyamoto zijn functie bij het bedrijf neerlegt. Dat heeft de gamegigant donderdag gezegd tegen persdienst Reuters. Miyamoto zei woensdag dat hij volgend jaar opstapt als directeur gameontwikkeling en gaat werken aan kleinere projecten voor Nintendo.

Nintendo zegt dat er sprake is van een misverstand. De bedenker van Super Mario houdt zijn huidige functie. "Hij wil alleen de jongere generatie gameontwikkelaars trainen", zei een zegsvrouw van Nintendo tegen Reuters.

In een interview met Wired dat woensdagavond gepubliceerd werd zei Miyamoto dat hij zou stoppen. "Wat ik bedoel met stoppen is het neerleggen van mijn functie, maar niet stoppen met het maken van spellen", zei de Japanner. "Ik zou wel aan kleine projecten willen werken met jonge ontwikkelaars."

De ideeën van Miyamoto zijn cruciaal voor Nintendo. Zo bedacht hij The Legend of Zelda omdat hij als kind graag op avontuur ging in het bos dicht bij zijn huis. Andere spellen, waaronder Brain Training en Wii Fit, zijn gebaseerd op zijn hobby's.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren