logo songteksten.net

Jill Scott deelt soul en joint met Amsterdam

(Novum) - Zangeres Jill Scott heeft in Amsterdam haar muziek en een joint gedeeld met haar publiek . De 39-jarige soulzangeres uit Philadelphia trad donderdagavond op in een uitverkocht Paradiso. Ze sloot haar concert af met een onverwachte toegift met verzoeknummers.

De neo-soulzangeres begon haar concert met de single Shame van haar nieuwe album Light of the Sun, dat in juni uitkwam. De zangeres wist haar publiek meteen mee te krijgen, samen met haar elfkoppige, mannelijke band.

Scott was goedgemutst en goed bij stem, ondanks haar voorliefde voor sinaasappelsap. "Dit zou niet goed zijn voor je stem", zei de zangeres met een cynische blik. Ze onthulde er een scheut Grand Marnier in te hebben gedaan en nam tevreden een slok.

Scott is naast een getalenteerde zangeres ook een poëet. In mei van dit jaar droeg ze haar gedichten voor in het Witte Huis tijdens een poëzieavond georganiseerd door First Lady Michelle Obama. Ook in Amsterdam droeg ze het gedicht Womanifesto op, wat ook op haar laatste album staat.

Na haar geplande toegift met He Loves Me en So Blessed, kon Scott het niet laten toch nog een keer terug te komen. Uit het publiek klonk het verzoek voor Hear My Call, over haar breuk met de vader van haar zoontje vlak na de geboorte. Ze kon het lied niet afmaken. "Dit nummer is te emotioneel voor mij." Scott herstelde zich en sloot haar concert af samen met haar publiek.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren