logo songteksten.net

Parel Elizabeth Taylor voor 11,8 miljoen geveild

(Novum/AP) - Een parel van Elizabeth Taylor is voor een recordbedrag van 11,8 miljoen dollar geveild. De in maart overleden actrice kreeg 'La Peregrina' in 1969 van acteur Richard Burton, met wie ze twee keer trouwde. Burton betaalde destijds 37 duizend dollar voor de parel.

De opbrengst van de parel werd vooraf geschat op twee tot drie miljoen dollar. De uiteindelijke opbrengst verpulverde het recordbedrag van de tot nu toe duurste geveilde parel, waarvoor in 2007 bijna 7,1 miljoen dollar werd neergeteld.

Een collectie van sieraden en kleding van Taylor werd dinsdag geveild bij veilinghuis Christie's in New York. De parel werd verkocht aan een man uit Aziƫ, laat een woordvoerder van het veilinghuis weten.

Een diamanten ring van Taylor werd voor 8,8 miljoen dollar geveild. Een diamanten armband die de actrice van Michael Jackson kreeg, wisselde voor 194.500 dollar van eigenaar.

Taylor overleed in maart op 79-jarige leeftijd. De actrice had een grote collectie sieraden van grote namen als Cartier, Van Cleef & Arpels en Chopard. Er kan nog tot zaterdag geboden worden op kunst en kleding van Taylor.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren