logo songteksten.net

Brits koningshuis viert jubileum met reisjes

(Novum) - Leden van het Britse koningshuis hebben voor volgend jaar aardig wat reizen op de agenda staan. In 2012 zit koningin Elizabeth II zestig jaar op de troon en dat viert de familie door de wereld over te vliegen, is woensdag bekendgemaakt.

De 85-jarige koningin en haar 90-jarige echtgenoot prins Philip blijven het dichtst bij huis. Zij bezoeken zo veel mogelijk plaatsen in Groot-Brittanniƫ. De andere leden van het koninklijk huis reizen af naar de vijftien andere landen waar de Britse koningin staatshoofd is, schrijft de BBC. Ook een aantal andere landen van het Gemenebest worden niet overgeslagen.

Zo bezoeken prins William en zijn vrouw Kate Maleisiƫ, Singapore, de Salomonseilanden en Tuvalu. Williams vader, kroonprins Charles, en zijn vrouw Camilla vliegen naar Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea en Canada. Prins Harry reist af naar Belize, Jamaica en de Bahama's.

Wanneer de Britse royals op reis gaan, is nog niet duidelijk. Details over de reizen worden nog besproken met de regeringen van de te bezoeken landen, zegt een woordvoerder van Buckingham Palace.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren