logo songteksten.net

Foo Fighters zorgt voor aardbeving

(Novum) - Foo Fighters heeft de grond laten schudden in Nieuw-Zeeland. Tijdens een concert van de Amerikaanse rockband dinsdag in Auckland registreerde een seismologisch bureau trillingen die overeenkwamen met vulkanische activiteit.

De vijftigduizend fans die het concert bijwoonden, sprongen zo hard dat de trillingen twee kilometer verderop werden geregistreerd. Ook een meetstation op anderhalve kilometer van de concerthal nam trillingen waar. "De eerste trillingen ontstonden rond 19.30 uur, toen Tenacious D het voorprogramma verzorgde", vertelt een onderzoeker aan de Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

Nadat Foo Fighters op het podium was geklommen, ging het volgens de onderzoekers echt tekeer. "Rond 20.20 uur namen we de hevigste trillingen waar. Toen begon Foo Fighters aan zijn concert. Om 23.00 uur, toen het concert was afgelopen, was het weer rustig." Volgens de onderzoekers waren de trillingen ritmisch en was te merken wanneer een nummer was afgelopen. "De grond schudde drie keer per seconde."

Ook in Nederland worden geregeld 'aardbevingen' gemeten tijdens concerten. Zo zorgde rockband Rage Against the Machine in 1994 voor trillingen tijdens het optreden op Pinkpop. In 1999 trilde de grond in Landgraaf tijdens een optreden van Faithless.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren