logo songteksten.net

Museum het Louvre gebruikt Nintendo 3DS voor toer

(Novum) - Het Parijse museum het Louvre gaat Nintendo 3DS-spelcomputers met speciale software gebruiken om bezoekers te voorzien van informatie over de werken in het museum. Nintendo stelt vijfduizend Nintendo 3DS-spelcomputers beschikbaar aan het Louvre om de traditionele apparaten voor de audiotour te vervangen. Het museum wil de spelcomputers met ingang van maart in gebruik nemen. Dat schrijft de Franse persdienst AFP.

Volgens het museum is het gebruik van een aanraakscherm zo gewoon geworden, dan mensen daar de voorkeur aan geven boven de traditionele luisterapparaten. De software voor de spelcomputer is gemaakt door Nintendo. Het museum, dat jaarlijks door 8,5 miljoen mensen wordt bezocht, bepaalt zelf de informatie die getoond en verteld wordt.

Het museum acht het belangrijk dat het meegaat met de ontwikkelingen op het gebied van digitale informatievoorziening. Naast de Nintendo 3DS als audiogids wordt er gewerkt aan gratis apps voor tablets en smartphones waarmee mensen tegen betaling toegang kunnen krijgen tot meer informatie of hun eigen toer kunnen plannen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren