logo songteksten.net

Wassen Jamai Loman vindt onderdak in M-Lab

(Novum) - Het wassen beeld van Jamai Loman is zaterdag niet meer in Madame Tussauds, maar in Theater M-Lab te vinden. Daar staat het ter gelegenheid van Jamais theatervoorstelling De Winnaar.

"De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met Jamai. Het leek ons heel tof als het wassen beeld daar deel van uit zou kunnen maken", vertelt een woordvoerder van M-Lab. De Winnaar gaat over een gewone jongen die een grote ster wordt dankzij een talentenjacht. Jamai, die in 2003 de eerste editie van Idols won, speelt de hoofdrol.

"Tijdens het ontwikkelen van de voorstelling kwam ter sprake dat Jamai meteen na zijn overwinning een wassen beeld kreeg", herinnert de woordvoerder zich. "Met dat verhaal zijn we naar Madame Tussauds gegaan. Toevallig viel het samen met hun verbouwing en moesten ze een aantal beelden opruimen, ook dat van Jamai."

M-Lab had de wassen Jamai graag op het podium gezet, maar dat kan niet. "Zo'n wassen beeld smelt als het warmer is dan twintig graden. Met alle lampen is het op het podium te warm en wij willen niet verantwoordelijk zijn voor het smelten van Jamai." Het wassen beeld heeft daarom een plaatje in de foyer gekregen.

De Winnaar gaat zaterdagavond in première in het Amsterdamse theater, een proeftuin voor musicals en muziektheater. De voorstelling is tot 8 januari in M-Lab te zien, daarna verhuist de wassen Jamai weer terug naar Madame Tussauds. "Daar krijg hij een plekje in de eregalerij, zoals ze het netjes noemen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren