logo songteksten.net

Rihanna boos op tijdschrift Jackie om 'niggabitch'

(Novum) - Rihanna is er niet blij mee dat ze 'niggabitch' wordt genoemd in het Nederlandse tijdschrift Jackie. "Ik vind het respectloos en wanhopig!", reageert de zangeres via Twitter.

In het blad wordt de 23-jarige Rihanna 'niggabitch' genoemd, om haar kledingstijl te omschrijven. De zangeres richt haar tweets aan hoofdredacteur Eva Hoeke. "Dit is jouw bijdrage in deze wereld. Je promoot rassenscheiding en misleidt toekomstige leiders om te handelen alsof ze in het verleden leven."

Rihanna zegt dat de woorden 'nigga' en 'bitch' zijn samengevoegd met de intentie om haar te vernederen. "Uit naam van mijn ras heb ik ook twee woorden voor jou: fuck you!", zegt Rihanna tegen Hoeke.

Hoeke laat weten dat de term nooit is bedoeld om mensen te kwetsen. "Volgens mij ligt de grap er duimendik bovenop", zegt de hoofdredacteur via twitter. "Wie dat niet ziet, is extreem gevoelig. Maar indien gekwetst: excuus!"

Ze laat weten dat er in de volgende editie van Jackie een rectificatie komt. "Kan ik vertellen dat het nooit onze bedoeling was om wie dan ook te kwetsen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren