logo songteksten.net

Kanye West en Jay-Z ontkennen plegen plagiaat

(Novum) - Jay-Z en Kanye West ontkennen dat ze plagiaat hebben gepleegd. Soulzanger Syl Johnson diende in oktober een aanklacht in omdat de twee rappers een deel van het nummer Different Strokes zouden hebben gebruikt.

Elementen van het liedje zouden in The Joy zijn verwerkt, een nummer afkomstig van het album Watch the Throne. Deze cd kwam in augustus uit en is een samenwerking van Jay-Z en West. De advocaat van de rappers stelt, volgens het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter, dat ze de compositie niet hebben gebruikt.

De rappers laten in het verweer weten dat ze niet strafbaar zijn, zelfs als ze het stuk wel zouden hebben gebruikt. Ze vragen zich af of de compositie van Johnson wel beschermd is, aangezien het nummer in 1972 is uitgebracht. Na die tijd is de wet aangepast die muziekrechten beschermt.

Johnson beweert dat West eerder toestemming vroeg voor het gebruik van Different Strokes. De rapper zou elementen uit het nummer hebben willen verwerken op zijn album My Beautiful Dark Twisted Fantasy uit 2010, maar kreeg geen toestemming. West zou het lied nu bewust zonder te vragen hebben gebruikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren