logo songteksten.net

Monique Smit komt met derde album

(Novum) - Monique Smit brengt volgend jaar haar derde album uit. De 22-jarige zangeres wordt door haar broer Jan regelmatig aangemoedigd om haar eigen nummers te schrijven, maar of dat er van op komt voor haar nieuwe cd is nog maar de vraag.

Monique vindt het 'lastig om iets uit te drukken zonder het al te persoonlijk te maken'. "Ik vrees dat mensen de teksten verkeerd zullen interpreteren", vertelt ze donderdag in De Telegraaf. "Jan probeert me te helpen, door iedere keer als ik daar ben zijn gitaar te pakken en me mee te trekken in een spontane zangsessie. Maar vooralsnog klap ik dan nog steeds dicht."

Een hernieuwde samenwerking met collega Tim Douwsma, waarmee ze Een Zomeravond met Jou opnam, ziet ze wel zitten. "Volgend jaar gaan we waarschijnlijk samen een kerstliedje opnemen", zegt Monique. "Een muzikaal duo vormen is mij goed bevallen."

Het worden drukke tijden voor de Volendamse. Ze tekende al een contract bij de TROS, waar ze het programma Sterrenparade op zich gaat nemen. De zangeres bracht tot nu toe twee albums uit, waarvan de laatste vorig jaar zomer verscheen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren