logo songteksten.net

Van den Ende haalt musical Ghost naar Nederland

(Novum) - De musical Ghost komt naar Nederland. Joop van den Ende Theaterproducties haalt de show, gebaseerd op de gelijknamige film uit de jaren negentig, naar Nederland. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Ghost, omschreven als 'een ultieme eigentijdse musical met pop- en rockmuziek', is volgend theaterseizoen te zien in Nederland. De musical maakt gebruik van een revolutionair decor, waarmee video-, led- en projectietechnieken worden gecombineerd met speciale effecten en illusies ontworpen door illusionist Paul Kieve.

De show is al enige tijd te zien op het Londense West End en gaat volgend jaar naar Broadway. Over de cast van de Nederlandse versie is nog niets bekend. De audities gaan binnenkort van start.

Ghost gaat over Sam, die na zijn dood via een medium contact zoekt met zijn geliefde Molly. In de film uit 1990 speelden Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg de hoofdrollen. Laatstgenoemde kreeg voor haar rol een Oscar. Het script werd eveneens bekroond met de prestigieuze filmprijs.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren