logo songteksten.net

Weer weigering deelname aan Musical Awards

(Novum) - Theatermakers Ruud de Graaf en Hans Cornelissen zien deelname aan het komende John Kraaijkamp Musical Awards Gala niet zitten. De twee, die samen De Graaf & Cornelissen Producties runnen, hebben de Stichting Musical Awards laten weten geen mogelijke nominaties voor te dragen. Zij volgen daarmee het voorbeeld van Albert Verlinde.

De Graaf en Cornelissen haken af, 'deels door de nieuw gekozen vorm van het gala en omdat we in het verleden nogal verbaasd waren over gemaakte keuzes.' Dat laat Cornelissen dinsdag weten in De Telegraaf. "We hebben, in samenspraak met diverse andere producenten, op een vergadering onze ideeën geventileerd, maar daar is niet echt veel mee gedaan."

De Musical Awards-uitreiking verhuisde dit jaar van de AVRO naar RTL. De nieuwe opzet, gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors, kreeg veel kritiek. Sanne Kraaijkamp noemde de uitreiking van de naar haar vader vernoemde prijzen 'een aanfluiting' en miste het 'officiële galakarakter'. Vorige week werd bekend dat Albert Verlindes theaterbedrijf niets wil weten van deelname aan het volgende gala, omdat de huidige opzet geen toegevoegde waarde zou hebben.

De voorzitter van de Stichting Musical Awards, Hans van Veghel, is teleurgesteld en 'wil dolgraag weten wat ze veranderd willen zien'. "Wij staan nog steeds open voor een geprek, wij hebben immers geen deur dicht gedaan", zegt hij. "Maar we gaan ook niet smeken om opnieuw met elkaar om de tafel te gaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren