logo songteksten.net

Lady Gaga is beroemdheid met het grootste hart

(Novum) - Van alle Amerikaanse beroemdheden heeft Lady Gaga zich dit jaar het meest ingezet voor haar medemens. Goede doelenorganisatie Do Something plaatste de zangeres bovenaan de lijst van beroemdheden met het grootste hart.

Dit jaar verbond Gaga zich onder meer aan de lancering van een lippenstift, waarvan de gehele opbrengst gaat naar de strijd tegen hiv en aids. Ook kondigde ze de lancering van haar Born This Way Foundation aan, waarmee ze het pesten onder jongeren wil tegengaan. Bovendien pleitte ze het hele jaar voor een wet tegen pesten. Het leverde Gaga voor het tweede achtereenvolgend jaar de eerste plaats in de lijst van Do Something op.

Gaga wordt gevolgd door Justin Bieber, die dit jaar een eigen stichting oprichtte. Met zijn Believe Charity Drive maakt hij zich hard voor onder meer muzikale scholing onder kinderen. De derde plaats is voor George Clooney. De acteur bleef ook in 2011 aandacht vragen voor het door een burgeroorlog verscheurde Soedan.

Het was de vierde keer dat Do Something de lijst samenstelde. Beroemdheden moeten meer doen dan 'slechts' geld geven om goed te scoren. Het panel van de goede doelenorganisatie kijkt vooral naar acties als de lancering van een stichting, de bouw van huizen of het schrijven van een betoog.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren