logo songteksten.net

Kate Middleton gaat aan de slag met scouts

(Novum) - Kate Middleton gaat haar handen uit de mouwen steken voor een padvindersvereniging in Wales. De echtgenote van de Britse prins William, die sinds haar bruiloft door het leven gaat als hertogin van Cambridge, maakte donderdag bekend voor welke goede doelen ze zich in gaat zetten.

Middleton, die als kind zelf bij de scouts zat, wordt vrijwilliger bij de jongste leden van de jeugdorganisatie. "De hertogin heeft een onvoorstelbaar druk leven, dat maakt het nog specialer dat ze besloten heeft ons bij te staan", zegt een woordvoerder van de scouting tegen het Britse persbureau Press Association. Toen William en Kate op 29 april trouwden, waren er tweehonderd padvinders aanwezig.

Kate zet zich niet alleen in voor de padvinders, ook jongeren met drugs- en gedragsproblemen kunnen op haar steun rekenen. Middleton is beschermvrouwe geworden van Actions on Addiction, dat verslaafden helpt, en The Art Room, dat kinderen helpt met behulp van kunst. Tot slot heeft de 29-jarige hertogin zich verbonden aan East Anglia's Children's Hospices, dat doodzieke kinderen opvangt.

Volgens St James's Palace heeft Middleton alle liefdadigheidsinstellingen zelf gekozen. "Ze zijn een afspiegeling van haar interesse in kunst, de bevordering van buitenactiviteiten en het ondersteunen van mensen in nood, met name jonge kinderen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren