logo songteksten.net

George Michael haalt uit naar christengroep

(Novum) - George Michael heeft uitgehaald naar een groep Amerikaanse christenen die bad voor de dood van de zanger. Michael lag onlangs in het ziekenhuis met een zware longontsteking maar is inmiddels hersteld. "Erg lief, gezien ze het erg druk moeten hebben", reageerde Michael in een ironische tweet.

"We bidden dat George Michael in zijn laatste dagen verlossing heeft gevonden door Christus, anders zal hij in de hel betalen voor zijn levensstijl", meldt de strenggelovige Amerikaanse organisatie Christians for a Moral America op zijn website.

De religieuze groep - die homo's, feministen, moslims, liberalen en atheïsten als grootste bedreigingen voor de Verenigde Staten ziet - riep eerder op tot een boycot van musicaltelevisieserie Glee en haalde uit naar de homoseksuele zanger en acteur Adam Lambert.

"Begrijp me niet verkeerd, er zijn geweldige, toegewijde christenen", gaat Michael verder. "Maar de mensen die hebben gebeden voor mijn dood hebben naar mijn mening duidelijk gemaakt dat er andere gelovigen zijn die hun verwrongen interpretatie van oude geschriften als zielig excuus gebruiken om zich te gedragen als totaal doorgedraaide klootzakken."

De 48-jarige zanger belandde eind november met een zware longontsteking in een ziekenhuis in Wenen. Michael vocht naar eigen zeggen voor zijn leven, vlak voor kerst mocht hij het ziekenhuis verlaten. "Mijn God, dat voelde lekker", twitterde de zanger vlak na zijn tirade over de Amerikaanse christenorganisatie. "Ik word beter."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren