logo songteksten.net

'Hevig geëmotioneerde' Marianne Weber wil optreden

(Novum) - Marianne Weber staat vrijdag hoogstwaarschijnlijk gewoon op de planken. De kleindochter van de 56-jarige volkszangeres werd zaterdag dood geboren. "Het verdriet is onbeschrijfelijk groot. Werkelijk niemand weet hoe dit kon gebeuren", vertelt Marianne aan het AD.

Weber heeft voor vrijdag een optreden gepland staan, dat vooralsnog doorgaat. "Ik ben hevig geëmotioneerd, diep bedroefd door het plotselinge verlies van mijn aanstaande kleindochtertje. Toch denk ik, met een grote slag om de arm, dat ik wel zal kunnen zingen. Ik heb wel vaker met een hevig huilend hart op de planken gestaan."

Weber gaat naar eigen zeggen door een 'rotperiode'. Haar relatie met Rita van 't Hof liep in september na dertien jaar op de klippen en de zangeres heeft te maken met 'een heel vervelende rechtszaak'. Het voormalig management van haar protegee Sieneke klaagde Weber vorig jaar aan omdat zij ervoor gezorgd zou hebben dat Sieneke het bureau de rug toekeerde.

"Maar er zijn ergere dingen in het leven dan puur onrecht", relativeert Weber. "Een nog groter leed is mij gelukkig bespaard gebleven: dat je als moeder je eigen kind overleeft en moet begraven. Helaas overkwam mijn zoon en zijn Michelle dat laatste wel."

Webers kleindochter, die de naam Alisa kreeg, wordt binnenkort begraven. Waarom het meisje na een zwangerschap van vijf maanden ter wereld kwam, blijft een mysterie. "Kort voor de geboorte klopte het hartje nog", weet de zangeres. "Michelle heeft inmiddels besloten dat er geen sectie op het kindje wordt verricht. Later deze week zal mijn kleindochtertje in besloten kring worden begraven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren