logo songteksten.net

Red Hot Chili Peppers stellen tournee uit

(Novum) - De tournee van Red Hot Chili Peppers gaat later dan gepland van start. De frontman van de Amerikaanse band, Anthony Kiedis, is geopereerd aan zijn voet en is niet op tijd hersteld. De toer zou volgende week van start gaan. Dat wordt nu begin februari.

"Anthony is onlangs onder het mes gegaan omdat een verbrijzeld bot verwijderd moest worden", valt te lezen op de website van de band. Ook moest een pees in Kiedis' rechtervoet onder handen worden genomen. De rocker zal naar verwachting volledig herstellen, maar kan nog niet optreden.

Hoewel de start van de tournee is uitgesteld, komt het concert in Nederland niet in gevaar. De Peppers staan op 28 juni in het Nijmeegse Goffertpark.

Kiedis heeft sinds de Stadium Arcadium toer uit 2007 last van zijn voet. De rocker zei eerder dat hij botten brak doordat hij op het podium allerlei rare sprongen maakte. "Ik bleef toeren, ondanks gebroken botten in m'n voeten", zei Kiedis tegen TMZ. "Die botbreuken liep ik op doordat ik van de bassdrum sprong. De pijn maakte me chagrijnig."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren