logo songteksten.net

Vader wijlen Brittany Murphy eist nieuw onderzoek

(Novum) - De vader van Brittany Murphy wil dat nader onderzoek wordt gedaan naar de dood van de actrice. Murphy stierf in december 2009, volgens politieonderzoek aan een longontsteking. Murphy's vader Angelo Bertolotti zet vraagtekens bij dat onderzoek en is naar de rechter gestapt om aanvullende toxicologische testen af te dwingen.

Bertolotti is van mening dat de doodsoorzaak van zijn dochter 'ten onrechte is vastgesteld', schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter op basis van rechtbankdocumenten. De man wil afdwingen dat een haarpluk en weefsel van Murphy alsnog worden onderzocht. Bertolotti denkt dat een giftige schimmel zijn dochter fataal is geworden.

Brittany Murphy stierf op 20 december 2009 op 32-jarige leeftijd in haar woning in Los Angeles. Uit autopsie bleek dat een longontsteking, bloedarmoede en overmatig medicijngebruik haar fataal werden. Murphy's echtgenoot Simon Monjack stierf vijf maanden na de actrice in dezelfde woning. Ook Monjack bezweek aan een longontsteking en bloedarmoede.

De moeder van Murphy heeft altijd beweerd dat een giftige schimmel in de woning van de actrice en regisseur hen fataal is geworden. De schimmels werden onderzocht, maar de uitkomst van dat onderzoek is nooit bekendgemaakt. Het huis, dat Brittany en haar moeder in 2003 van Justin Timberlake en Britney Spears kochten, zou vorig jaar worden geveild. Die veiling werd op het laatste moment afgelast.

Ook de moeder van Murphy stapte onlangs naar de rechter. Zij klaagt een advocatenbureau aan dat haar bijstond tijdens de koop van het huis. Murphy's moeder zegt dat de advocaten haar nooit hadden mogen adviseren de woning aan te schaffen omdat bouwvakkers wisten dat er schimmel in het huis zat.

Murphy en haar vader hadden de laatste jaren voor haar dood geen contact. Bertolotti, die zichzelf een gangster noemt, was niet welkom op de begrafenis van zijn dochter. Murphy's moeder zei onlangs dat ze niet weet of Bertolotti de biologische vader van de actrice is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren