logo songteksten.net

Arie Boomsma moe van 'bonte reacties'

(Novum) - Arie Boomsma vindt dat sommige mensen beter niet meer kunnen reageren op de felle bontstrijd die hij voert met Georgina Verbaan. De presentator snapt dat mensen hun mening willen geven, maar dat moet wel op een normale manier, schrijft hij vrijdag op zijn weblog.

Boomsma zegt iedere mening serieus te willen nemen. "Maar wat er nu met grote regelmaat voorbijkomt op Twitter is zo absurd, zo ver van de realiteit verwijderd, dat het neigt naar entertainment. Hou daar maar mee op, het heeft niet zo veel zin en lijkt me bovendien een tijdrovende bezigheid." De presentator wil 'de lieve dames en heren van de antibontlobby' vragen geen filmpjes, brieven of mails meer te sturen.

"Ik voer met een aantal mensen en organisaties een zinvolle discussie. Het bekrompen fanatisme waarmee sommige anderen zich manifesteren draagt daar niet bepaald aan bij", schrijft hij. "Sterker nog, het bewijst maar weer eens dat dit verbeten fanatisme, zonder enige ruimte voor dialoog, zich allang niet meer beperkt tot de krochten van het religieus fundamentalisme."

Boomsma voert met Verbaan een discussie of zijn jas wel of niet van 'goed bont' is gemaakt. Omdat de twee er niet uit komen, stapt de presentator naar de organisatie Bont voor Dieren om zich te laten informeren over de wijze waarop zijn bontjas wordt gemaakt. "Ik kijk ernaar uit, zoveel mag gezegd worden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren