logo songteksten.net

Henk Westbroek miste uitvaart zwager bijna

(Novum) - Door toedoen van een aantal instanties heeft Henk Westbroek bijna de uitvaart van zijn 75-jarige zwager Henk Maaijer gemist. Maaijer overleed vorige week aan een hartaanval, maar zijn familie werd niet opgespoord.

Maaijer stierf in het UMC, waarna de Sociale Dienst een armenbegrafenis regelde. Ziekenhuis, politie, huisarts, uitvaartmaatschappij en Sociale Dienst gingen niet op zoek naar de nabestaanden van de 75-jarige. Westbroek bestempelt het verzaken van de instanties in het AD als 'compleet falen' en 'harteloos'.

Toen Westbroeks vrouw en een neef de flat van Maaijer bezochten en daar een uitgehongerde kat aantroffen, ontdekte de familie dat Maaijer was overleden. "We hebben de politie gebeld", vertelt Westbroek. "Uiteindelijk kregen we te horen dat Maaijer al een paar dagen geleden overleden was."

"Ik dank God op mijn blote knieƫn dat we er uiteindelijk nog op tijd waren, om ervoor te kunnen zorgen dat hij gisteren gecremeerd werd", gaat de Utrechtse zanger verder. Westbroek snapt niet waarom er geen contact met de nabestaanden is opgenomen. "Hij had zijn identiteitsbewijs gewoon op zak en had ook zijn mobieltje bij zich."

Naar aanleiding van het voorval klimt Westbroek in de pen om een brief naar de korpschef te schrijven. De politie heeft al laten weten de zaak uit te gaan zoeken. "Het lullige is dat niemand het met opzet gedaan heeft. Tenminste, ik hoop maar dat niemand zo onmenselijk en stupide is."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren