logo songteksten.net

Bekend Nederland staat stil bij dood Piet Römer

(Novum) - De reacties op het overlijden van Piet Römer stromen binnen. Bekend Nederland reageert vooral via Twitter. Römer stierf in de nacht van maandag op vrijdag op 83-jarige leeftijd.

"Er is een echte Amsterdammer heengegaan", schrijft Erik de Zwart. "Wat een icoon was dat en wat vond ik het een eer dat mijn allereerste tv-acteerklus met hem in Baantjer was", twittert Jim Bakkum.

"Alweer een Nederlandse grootheid overleden: Piet Römer", schrijft Cornald Maas. "Hoe triest ook voor zijn kleinzoon Thijs die nog graag een film met zijn opa wilde maken." Thijs en Piet Römer hadden al langer plannen voor een speelfilm, die is er nooit gekomen.

Het nieuws van Römers heengaan heeft ook Jeroen Kijk in de Vegte bereikt. "Hoofdpiet Piet Römer overleden", twittert de dj, verwijzend naar Römers rol als hoofdpiet, die hij van 1968 tot 1983 vertolkte.

Ook via condoleance.nl stromen de reacties binnen. In de steunbetuigingen wordt Römer vaak in een adem genoemd met rechercheur De Cock. Römer speelde van 1995 tot 2006 in de populaire politieserie Baantjer.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren