logo songteksten.net

Spiderman-producenten halen uit naar Julie Taymor

(Novum/AP) - De producenten van de Broadwaymusical Spider-Man hebben teruggeslagen naar Julie Taymor. In een tegenaanklacht stellen de producenten dat de musical een succes is 'ondanks Taymor, in plaats van dankzij haar'. De 59-jarige Taymor werd in maart ontslagen als regisseur van Spider-Man: Turn off the Dark.

Taymor klaagde de producenten in november aan. Ze stelt dat haar creatieve rechten zijn geschonden en dat ze niet is gecompenseerd voor het werk dat ze in Spider-Man: Turn off the Dark heeft gestoken.

De producenten sloegen dinsdag terug door Taymor aan te klagen. Ze geven haar de schuld van de talrijke vertragingen van de duurste Broadwaymusical ooit en stellen dat de producenten buitengewone maatregelen hebben moeten nemen om de musical te redden.

Volgens de producenten weigerde Taymor het werk te doen waarvoor ze was aangenomen en maakte ze van Spider-Man een 'onsamenhangende' en 'hallucinogene' musical. De huidige versie zou in niets lijken op wat Taymor op de planken wilde brengen.

Een advocaat van Taymor zegt dat de producenten geen zaak hebben. Hij kondigt aan dat de regisseur 'hardvochtig blijft vechten om haar creatieve rechten te beschermen'. De advocaat beschuldigt de producenten van laster. "Ze proberen haar reputatie te besmeuren."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren