logo songteksten.net

Lijfarts hoeft nabestaanden Jackson niet te betalen

(Novum/AP) - De nabestaanden van Michael Jackson zijn niet langer uit op geld van Conrad Murray. De cardioloog, die Jacksons lijfarts was, zou geen geld hebben om een schadevergoeding te kunnen betalen.

De nabestaanden van Jackson eisten minimaal honderd miljoen dollar van Murray. Volgens hen zou de King of Pop minimaal dit bedrag hebben verdiend met zijn comebackconcerten. Nadat overleg tussen de officier van justitie, Jacksons moeder Katherine en advocaten van zijn vader Joseph is de rechtszaak nu van tafel.

Hoewel de civiele zaak tegen Murray niet doorgaat, lopen twee andere rechtszaken rondom schadevergoeding voor de Jacksons nog wel. Zowel Katherine als Joseph heeft concertorganisator AEG Live aangeklaagd. De ouders beschuldigen AEG van nalatigheid en dood door schuld.

Murray werd in november veroordeeld tot vier jaar cel. De arts zou Jackson in juni 2009 een fatale dosis propofol hebben gegeven. Vanwege overbevolking in de gevangenis en financiële problemen van de staat Californië komt Murray waarschijnlijk al na twee jaar vrij.

De cardioloog is in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling. Murrays advocaat, die blij is dat de zaak van de Jacksons van tafel is, heeft aangekondigd dat hij gaat proberen de arts op borgtocht vrij te krijgen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren