logo songteksten.net

'Wii U in oktober verkrijgbaar voor 400 euro'

(Novum) - De Wii U, de opvolger van de Nintendo Wii, ligt in oktober in de winkels voor vierhonderd euro. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende Nederlandse internetwinkels door Novum Nieuws. Intertoys noemt de prijs van de nieuwe spelcomputer, terwijl Bart Smit de maand van release verraadt.

Nintendo zelf heeft geen releasedatum genoemd voor de spelcomputer. Ook naar de officiƫle prijs blijft het gissen. De Japanse gamegigant wil in juni tijdens de E3-beurs in Los Angeles de definitieve versie van de Wii U onthullen. Nintendo had vorig jaar aangegeven de Wii U dit jaar op de markt te willen brengen.

De Wii U ondersteunt het gebruik van de Wii MotionPlus-afstandsbediening. Voor het eerst maakt een spelcomputer van Nintendo gebruik van hoge kwaliteit, high definition beelden. De spelcomputer onderscheidt zich van de Playstation 3 en Xbox 360 door gebruik te maken van een aanraakschermcontroller.

De Nintendo Wii kost op dit moment, in combinatie met een spel, 150 euro. In maart bracht het gamebedrijf de draagbare Nintendo 3DS op de markt voor 249 euro. Binnen drie maanden werd de vraagprijs verlaagd naar 169 euro omdat de spelcomputer niet genoeg verkocht. Het bedrijf achter Super Mario en The Legend of Zelda denkt dat het dit boekjaar, dat eind maart afloopt, opnieuw in de rode cijfers eindigt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren