logo songteksten.net

Van Lambaart wil meer tijd voor gezin

(Novum) - Erwin van Lambaart stapt op bij Stage Entertainment omdat hij meer tijd wil voor zijn gezin. Bovendien past de functie die hij vorig jaar kreeg niet bij hem, concludeert de musicaldirecteur. "Ik ben te eenzaam in mijn huidige baan", vertelt Van Lambaart aan De Telegraaf.

"Ik mis het contact met artiesten. Het helemaal van het begin tot het eind begeleiden van een productie." Van Lambaart, die in 1998 begon bij Joop van den Endes theaterbedrijf, was tot vorig jaar algemeen directeur van de Nederlandse tak van het bedrijf. Sinds augustus was Van Lambaart als chief content officer inhoudelijk verantwoordelijk voor de internationale musicalproducties. Dat viel hem tegen.

"Ik ben in negen maanden de hele wereld over gevlogen en heb 21 premières meegemaakt. En ik voel me nergens echt mee verbonden", legt de 48-jarige uit. "Dit past niet bij wat ik van het leven wil. Ik houd ervan langere tijd in een team met mensen te werken. Daar krijg ik energie van."

Van Lambaart wil bovendien meer tijd maken voor zijn vrouw en twee zoons van 8 en 12 jaar. "Ik sta bijna nooit meer aan het voetbalveld of help bij huiswerk." Van Lambaart zegt dat hij de laatste maanden te veel heeft gereisd en te weinig thuis was. "Ik ontbeet meer bij de KLM dan thuis."

Voor Van den Ende kwam de mededeling als een verrassing. "Ik had dit niet verwacht", zegt hij. "Het is een grote tegenslag, maar ik kan niet anders dan het respecteren. Helaas gebeuren dit soort dingen."

Gefluisterd wordt dat Van Lambaart is wegbezuinigd bij Stage Entertainment. Ook zou Van den Ende geen vertrouwen meer hebben in de directeur. Die verhalen worden tegengesproken door Van Lambaart. "Het was niet de perfecte baan voor mij."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren