logo songteksten.net

Daddy Cool van Albert Verlinde naar buitenland

(Novum) - De musical Daddy Cool van Albert Verlinde staat model voor andere Europese producties. "Spanje, Scandinavië, Duitsland en Engeland hebben belangstelling", vertelt Albert Verlinde aan De Telegraaf.

Verlinde bereikte overeenstemming met musicalproducent Robert Mackintosh. Hij is vereerd dat zijn versie van de musical als voorbeeld gaat dienen voor internationale producties. "Producenten kunnen daar Daddy Cool uitbrengen met ons decor en het regieplan en de aanpak van onze regisseur Eddy Habbema", vertelt de 50-jarige Verlinde.

Volgens de Nederlandse musicalproducent gaat het goed met zijn bedrijf Albert Verlinde Entertainment. "Wij merken niets van de crisis", zegt hij. "2011 was ons beste jaar sinds de economische dip die in 2008 begon."

Daddy Cool, met muziek van onder meer Boney M, stond eerder in Londen en Berlijn. Verlinde besloot een Nederlandse versie te produceren, zijn versie van Daddy Cool gaat over de verboden liefde tussen de Surinaamse Sunny (Ruben Heerenveen) en Roos, gespeeld door Kim-Lian van der Meij. De musical, die 25 september in première ging, was vrijdag voor het laatst te zien in Hoorn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren