logo songteksten.net

The Ting Tings passen voor 'goedkope' muziek

(Novum) - The Ting Tings verwachten dat hun tweede plaat het minder goed zal doen dan hun debuutalbum. Toch heeft het muzikale duo liever dat er minder exemplaren over de toonbank gaan dan dat hun werk wordt vergeleken met 'goedkope, gluiperige muziek'.

"We schrijven liever liedjes die niemand ooit krijgt te horen dan dancemuziek die op de radio wordt gedraaid na David Guetta", vertelt zanger Jules De Martino aan de Britse krant The Guardian. "Ik kots nog liever op mijn eigen schoenen dan dat", voegt zangeres Katie White daaraan toe. Guetta werkte samen met artiesten als Rihanna, Akon en 50 Cent en werd vorig jaar uitgeroepen tot beste dj ter wereld.

The Ting Tings zeggen alleen muziek te kunnen schrijven in een depressieve bui. "Wie wil nou een album horen van een blije artiest", zegt De Martino. "Want de inhoud komt dan vaak neer op: ik zit lekker op het strand en hoe gaat het met jou? In deze tijd antwoorden veel mensen waarschijnlijk met: niet zo goed en ik wil je plaat niet kopen."

De tweede plaat van The Ting Tings, Sounds From Nowheresville, lekte vorige week een maand voor de officiƫle release uit. Het eerste album van het Britse duo, We Started Nothing, verscheen in 2008.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren