logo songteksten.net

Beyoncé heeft eigen vak op universiteit

(Novum) - Amerikaanse universiteitsstudenten buigen zich over het werk van Beyoncé. In een vak over de 30-jarige zangeres leren de studenten meer over rassen, geslacht, feminisme en seksualiteit. Dat schrijft Rutgers University, een universiteit in de staat New Jersey, op haar website.

De studenten gebruiken de muziek en het imago van Beyoncé als voorbeeld bij het analyseren van de onderwerpen. "Het vak gaat niet over Beyoncés betrokkenheid bij de politiek of hoe vaak ze tijdens Obama's inauguratie heeft opgetreden", zegt Kevin Allred, docent van het vak.

Allred zegt dat de zangeres grenzen verlegt. "Veel muzikanten maken alleen muziek. Beyoncé maakt echt een verhaal rond haar leven." Studenten voeren tijdens de lessen ook discussies over Beyoncés imago als sekssymbool en de invloed die zij als rolmodel heeft. Ook Lady Gaga, Billie Holiday en Amy Winehouse komen geregeld ter sprake in de collegezaal.

Ook Beyoncés echtgenoot, Jay-Z, heeft zijn eigen college. Hij wordt door studenten van Georgetown University in Washington bestudeerd bij het vak De Sociologie van Hiphop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren